Arenaen

Med Stenkongens hoved på slæb

Gruppen skal i dag videre fra hulen i skoven.

Gruppen når Umuts Gård og Johnson fortsætter på den hest, som han fik af Skolson. (Senere kompenserer Skolson Umut for hesten med 65gp).

På gården fortæller Umut, hvordan han for 1,5 døgn siden fik besøg. Efter at have skænket gruppen en dram på sit kontor, viser Umut gruppen ind i et aflåst, ubrugt køkken, som står i en flot landlig, stil (lægger Zook mærke til). Han flytter spisebordet, der står i midten af rummet, fjerner tæppet under det og afslører en lem i gulvet. “Må jeg lige åbne her,” råber Zook med hovedet allerede halvt inde i et af køkkenskabene – men tallerkenerne ser ikke særlig specielle ud.

Umut fører gruppen ned af trappen, der viser sig at lede til et lille maddepot. Her skubber han reolen med syltetøjsglas til side og afslører en dør. Da han åbner døren, ser gruppen ind i et mindre tilflugtssted. Der er et par senge skubbet op af væggene, et bord med stole i midten af rummet og nogle reoler bagerst med mad på.

To ældre mennesker sidder på sengen, en dame og herre. De ser udsultede og svage ud. På en seng længere fremme sidder en ung kvinde med en baby og tæt ved hende sidder en mand. I hjørnet sidder to børn og leger – begge er omkring de 8 år.

Umut har brug for hjælp til at eskortere denne gruppe til portalen, da de skal til tilflugtsstedet Cavira. Umut fortæller, at han også før har hjulpet folk på flugt fra Emperiet med at finde nye steder at leve.

Brandenburg sætter sig over til børnene og tilbyder dem ost. Han får at vide at den lille pige hedder Vicky. Vicnan spørger den gamle mand, om han har set ondskabens ansigt, og han fortæller sin historie. Han og hans kone havde forladt deres by Mistyr på en rejse til nabobyen, hvor deres søn boede. På vej hjem til Mistyr blev de stoppet af Emperiets vagter, der fortalte, at på grund af et giftudslip i vandet var Mistyr i karantæne. Parret overnattede på en kro uden for byen, men da de spurgte ind til giftudslippet var der stor enighed om, at det var en løgn. I udkantet af byen næste morgen så parret, hvordan mennesker blev slæbt bevidstløse op på en vogn. De mennesker, de genkendte, der fik rundt i gaderne, havde iklædt sig Emperiets hvide og blå farver. Parret blev bange og flygtede til en kirke uden for byen, som havde henligget som ruin nogle år. De brækkede gulvet op og gemte sig under gulvet. En dag da manden var ude, for at prøve at finde mad, blev han mødt af en hætteklædt mand, der fortalte ham, at han skulle søge mod Umuts Gård. Manden gav ham instrukser. Efter at have boet flere dage under kirkegulvet, valgte parret at følge instrukserne og flygte fra deres land.

Gruppen indleder i at hjælpe flygtningene mod portalen den næste dag om morgenen. Forinden besøger Vicnan A, som han tidligere har overnattet hos. Brandenburg betaler Umut nogle guldstykker, og overnatter hor Klara og Juliane på 2. sal. Skolson besøger Mira på 2. sal, som også får lidt guld. Zook laver ballade.

Om morgenen sender Skolson en besked til Azaela: Skolson her. Snakke med Umut. Besejre Stenkonge i brønd. Har låsen til de tre nøgler. Vi er hos Umut. Hjælper flygtninge i morgen.

Azaela svarer: Godt klaret. Kom til Safehouse. Er her 3 dage endnu.

Zook køber en ged af Umut.

Gruppen bevæger sig ned med flygtningene og Umut følger efter med en bryggerhest, der er påspændt en vogn til flygtningene. Vicnans Hunni løber foran, Zooks familiar Hawkeye følger med fra luften.

Da gruppen nærmer sig portalen, får Hawkeye øje på to mænd iklædt Emperiets farver. De er på vej mod byen Tossal. Gruppen vælger at lade dem gå, idet de selv drejer ned mod portalen. Efter at have sendt flygtningene afsted, spørger Umut ind til gruppens videre planer. Gruppen vælger at tage mod Safehouse, for at mødes med Azaela. De ridder gennem portalen med Umuts heste!

Det tager tre dage gennem ørkenen, før gruppen når vandet. Her mødes de af Azaela og en ældre herre, der kommer op af sandet i en kuppel. De bliver inviteret med ned. Manden aktiverer kuplen med magi. De når bunden af en grotte. Herfra føres gruppen gennem et gangsystem ind til Udforskernes råd. På vejen spørger Azaela ind til Skolsons besked, og Skolson fortæller om flygtningene, der blev fragtet til Cavira.

Thomas, lederen, spørger ind til gruppens arbejde for Udforskerne. Skolson lægger mærke til, at Thomas ikke stoler på gruppen – men gruppen opfører sig også lidt specielt. Brandenburg har taget et tæppe over sig, og gemmer sig, mens de andre taler om, at de ikke er en del af Udforskerne. Azaela går lidt i panik, og prøver at redde den hjem, da Thomas spørger, om hun virkelig har ført fremmede til Udforskernes hemmelige skjulested. I sidste ende afleverer gruppen Stenkongens hoved til Thomas, som giver det til den gamle mand. Han går ud af lokalet med det. Thomas fortæller, at gruppen vil blive udspurgt, og herefter følges gruppen ned til et rum af Azaela. Det er et rum af sten, gravet ud af grotten, men med senge og et bord med stole. Azaela siger, at hun vil hente mad til dem. Herefter forlader hun gruppen alene i rummet.

Comments

j_widz

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.